Provincie besluit nog niet over nieuw Cambuurstadion: stukken ontbreken

19 des 2018 - 16:02

De provincie Fryslân kan nog geen besluit nemen over een provinciale bijdrage aan het nieuwe Cambuurstadion, omdat zij nog niet beschikt over alle stukken. Dat zei gedeputeerde Klaas Kielstra woensdagochtend in antwoord op vragen van 50+, PvdA en ChristenUnie.

Foto: Bureau voor Widdershoven architectuur en architecten BV

Volgens Remco van Maurik van de PvdA is er in de Staten de nodige verwarring over het nieuwe Cambuurstadion en de herinrichting van het WTC-terrein. Terwijl de gemeente Leeuwarden zegt dat alles in kannen en kruiken is, zegt gedeputeerde Klaas Kielstra dat hij nog niet alle stukken heeft.

De PvdA vindt dat de provincie moet opschieten, maar Kielstra zegt dat hij nog niet een concreet voorstel naar de Staten kan sturen, omdat nog niet alle afspraken zijn ondertekend. "De gemeente Leeuwarden en de initiatiefnemers van het stadion zijn aan zet", zo zegt hij.

"Vreemd verhaal"

Jan Waterlander noemde het verhaal van de gedeputeerde "vreemd". Waterlander: "De gemeente en de provincie wijzen naar elkaar, dat is niet handig." De ChristenUnie is van mening dat Kielstra gauw moet overleggen met de betrokken wethouders van Leeuwarden.

Kielstra vindt dat niet nodig: "Er ligt een duidelijke marsroute. Wij wachten alleen op de laatste stukken. En neem van mij aan, die belanden niet onder aan de stapel."

Gemeente houdt vol

De gemeente Leeuwarden houdt vol dat de relevante stukken over de nieuwbouw van het Cambuurstadion naar de provincie zijn gestuurd. Het provinciebestuur heeft de stukken absoluut gekregen. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden. Volgens de gemeente ligt de fout dus bij de gedeputeerde en niet bij de gemeente.

Raadslid Jan Willem Tuininga over de ontbrekende stukken

(advertinsje)
(advertinsje)