Friese gedeputeerden geven zichzelf een flinke voldoende

19 des 2018 - 06:01

Het college van Gedeputeerde Staten is tevreden over wat het de afgelopen vier jaar heeft bereikt. De gedeputeerden van CDA, VVD, FNP en SP stellen dat ze bijna alle doelstellingen uit het coalitieakkoord 2015-2019 hebben gehaald. Het college schrijft dat in de evaluatie aan de leden van Provinciale Staten.

Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol

Gedeputeerde Sander de Rouwe van het CDA vindt dat de resultaten van het afgelopen jaar "in alle bescheidenheid" een 8+ verdienen, zo zei hij dinsdag op het wekelijkse persgesprek. Partijgenoot Sietske Poepjes onderstreept dat cijfer. Klaas Kielstra (VVD), Johannes Kramer (FNP) en Michiel Schrier (SP) laten zich niet over cijfers uit, al zegt de laatste dat het hoger ligt dan het cijfer waar hij eerder op school tevreden mee was.

Het enige doel dat niet volledig is gehaald, is de komst van een nieuw aquaduct in de A6 bij Skarster Rien. Andere zaken zijn wel goed gegaan. Zo is gedeputeerde De Rouwe blij dat bedrijven in het midden- en kleinbedrijf het goed doen en dat de export in Fryslân sneller groeit dan in de rest van het land.

Tevreden gedeputeerden

Gedeputeerde Kielstra is erin geslaagd het lastige dossier van de komst van windpark Nij Hiddum-Houw door Provinciale Staten te krijgen en het personeelsbestand van de provincie zonder gedwongen ontslagen terug te brengen. Gedeputeerde Poepjes is blij dat het aanleggen van glasvezel in Fryslân van de grond is gekomen en dat de grote infrastructurele projecten klaar zijn.

Gedeputeerde Kramer is er trots op dat de Friese landbouw uiteindelijk 'vergroent' en dat de ganzenschade met 24 procent is teruggelopen. Gedeputeerde Schrier is tevreden over het feit dat steeds meer Friezen de noodzaak inzien van de energietransitie.

(Advertentie)
(Advertentie)