Cambuur voor beker naar Fortuna Sittard: "Kansloos ben je nooit"

Cambuur speelt woensdag in de achtste finale van de KNVB-beker de uitwedstrijd tegen eredivisionist Fortuna Sittard. Het wordt een Limburgse week voor de Leeuwarders, want zondag speelt Cambuur ook nog uit tegen MVV in Maastricht.
Nino van den Beemt
Voor de bekerwedstrijd van woensdag kan trainer René Hake geen beroep doen op spits Nigel Robertha. Hij is ziek. Zijn plaats in de spits wordt ingenomen door Karim Rossi. Verder verandert Hake niets aan de opstelling in vergelijking met die van afgelopen vrijdag, toen Cambuur met 1-0 verloor van FC Twente.

Lastige week

René Hake noemt de komende week lastig. "Er wordt veel van ons gevraagd, maar wij hebben totaal geen invloed op de samenstelling van het competitieschema en de loting voor de beker. Wij moeten de arbeids-rustverhouding nog beter in de gaten houden."
Tegenstander Fortuna Sittard won afgelopen zondag in De Kuip met 2-0 van Feyenoord. Hake: "Ik verwacht niet dat ze met dezelfde spelers zullen spelen en ik denk dat de strategie tegen ons ook niet dezelfde zal zijn als tegen Feyenoord. Zij zijn voorin heel goed, met goeie spitsen en buitenspelers. En hun beste speler komt van Cambuur: Mark Diemers." Hake erkent dat Cambuur niet favoriet is in deze wedstrijd, maar dat er altijd kansen zijn. "Kansloos ben je nooit."
René Hake

Van den Beemt tegen stiefbroer

Voor middenvelder Nino van den Beemt wordt het de derde wedstrijd op rij in de basis. De middenvelder komt uit Rotterdam en treft in deze wedstrijd zijn stiefbroer, Wessel Dammers. Een bijzondere wedstrijd dus voor Van den Beemt. "Ik volg Fortuna natuurlijk op de voet vanwege Wessel. We spreken elkaar iedere dag, maar voor deze wedstrijd hebben we het er alleen over hoe wij ons voelen en niet over wat er in beide teams speelt."
Vriendschaps- en familiebanden worden bij de wedstrijd aan de kant gezet, zegt Van den Beemt. "We staan nu tegenover elkaar. Wij willen winnen, dus heb ik even niks met Wessel te maken. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we gaan er zonder angst heen."