Leeuwarder Diemers over bekerwedstrijd tegen Cambuur: "Wij zijn favoriet"

De wedstrijd in de achtste finale van de KNVB-beker tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur wordt bijzonder voor Mark Diemers. Hij werd geboren in Leeuwarden, heeft Cambuur in zijn hart gesloten, maar voetbalt nu voor Fortuna.
Mark Diemers in actie voor Fortuna Sittard © Orange Pictures
"Ik heb er wel heel veel zin in ja", vertelt Diemers. "Het is voor mij altijd een aparte wedstrijd. Ik ben al wat jaartjes weg, maar Cambuur blijft mijn cluppie. Dus ik kijk er zeker naar uit."
De middenvelder van Fortuna Sittard beleeft mooie tijden bij zijn club. In het eerste jaar in de eredivisie doen de Limburgers het goed. Zo goed zelfs, dat afgelopen zondag Feyenoord in De Kuip met 2-0 werd verslagen. "We doen het leuk in de eredivisie als promovendus, maar dat wil niet zeggen dat je 'even' van Cambuur wint. Cambuur heeft geen slechte ploeg."
Mark Diemers speelde in de jeugdopleiding bij SC Cambuur en debuteerde in het seizoen 2012/2013 voor die club. Hij werd dat jaar meteen kampioen met de Leeuwarders in de eerste divisie. Na Cambuur speelde hij voor FC Utrecht en De Graafschap. Dit seizoen speelt de Leeuwarder met Fortuna Sittard in de eredivisie.
Mark Diemers in 2012 in het shirt van Cambuur © Orange Pictures
Wij mogen niet die misplaatste arrogantie hebben om Cambuur te onderschatten.
Mark Diemers van Fortuna Sittard

Favoriet

Volgens Diemers is Fortuna Sittard woensdag wel de favoriet. "Ja, dat is wel duidelijk. Dat moet ook. Wij staan tiende in de eredivisie en Cambuur twaalfde in de eerste divisie. En we spelen ook nog thuis. Maar op papier is alles leuk, maar papier beweegt niet. Het wordt in ieder geval een leuke en speciale wedstrijd."
De sfeer bij Fortuna is erg goed na de overwinning op Feyenoord. Mogelijk dat Cambuur daarvan kan profiteren, als Fortuna de Leeuwarders onderschat. "Dat zie je wel vaker, maar wij mogen niet die misplaatste arrogantie hebben. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Beker is iets aparts. Dan winnen amateurs opeens van profclubs. Het is nooit makkelijk."
Diemers is nog geregeld in 'zijn' stad Leeuwarden. Zo nu en dan kijkt hij ook nog wel een wedstrijd van Cambuur. Wat voor beeld heeft Diemers van zijn oude club? "Lastig te zeggen. Ze zijn wisselvallig. Ze hebben een paar goede wedstrijden gespeeld, maar ook wedstrijden waarin ze heel matig waren. In de eerste divisie zitten veel topploegen. Een twaalfde plaats is normaal gesproken Cambuur onwaardig, maar in dit geval is het lastig om hoog te eindigen met al die topploegen."
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur begint woensdag om 19.45 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Geert van Tuinen doet vanuit Sittard verslag van de wedstrijd.
Ook de bekerwedstrijd van SC Heerenveen, tegen de amateurs van ODIN'59, is live te volgen in het extra sportprogramma. Vanaf 18.30 uur brengt Arjen de Boer u op de hoogte van het verloop van de wedstrijd.