Burgemeester Velsen dreigt bekerwedstrijd SC Heerenveen te verbieden vanwege Youp van 't Hek

Er bestaat een kans dat de bekerwedstrijd van SC Heerenveen tegen Odin '59 niet doorgaat. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens die krant zou de burgemeester van Velsen dreigen met een verbod, als parkeerproblemen bij het stadion niet worden opgelost. De wedstrijd wordt gespeeld in Velsen, in het stadion van Telstar, omdat de lichtinstallatie op het sportpark van Odin niet goed genoeg is. Een woordvoerder van Telstar zegt tegen Omrop Fryslân dat de problemen opgelost zullen worden.
© www.orange-pictures.nl
De gemeente is bang voor parkeerdrukte, omdat bezoekers van een schouwburg in de buurt de auto ook moeten parkeren. Er worden veel mensen verwacht, omdat Youp van 't Hek daar optreedt. De zaal is uitverkocht.
Telstar moet voor dinsdagmiddag twee uur met een oplossing komen, en verkeersregelaars toezeggen. "Mocht deze garantie niet komen, dan verbiedt de burgemeester mogelijk de wedstrijd", zegt een gemeentewoordvoerder tegen het Noordhollands Dagblad.

Overtuigd van oplossing

Woordvoerder Dennis Bliek van Telstar is ervan overtuigd dat er voor die tijd een goede oplossing is.
Bestuurslid Joost de Vries laat uit naam van ODIN'59 weten dat hij verbaasd is door de uitspraken van de burgemeester. "Ik kreeg juist vorige week nog het bericht dat alles dik in orde was", zegt hij tegen NH Nieuws. "Maar ik heb er vertrouwen in dat het wel goed komt."