Sportoverzicht: Snelle tijden en Friese medailles in Thialf

17 des 2018 - 18:02

Iedere maandag kijken we in Fryslân Hjoed terug op de Friese sportprestaties van het afgelopen weekend. Sportverslaggever Roelof de Vries schuift aan.

Sportoersjoch fan moandei 17 desimber 2018

SC Heerenveen verloor zondag van FC Utrecht en dat kwam vooral door een bedroevende eerste helft. Bij rust was het al 0-3. In de tweede helft deed Heerenveen nog wel iets terug, maar niet genoeg. Verloren dus, en juist toen we dachten dat Heerenveen op de weg terug was. We kijken ook vast vooruit naar de algemene vergadering voor aandeelhouders van maandagavond.

Ook in Heerenveen: veel snelle tijden op de wereldbeker in Thialf. Antoinette de Jong won de 3.000 meter en Sven Kramer maakte op de 5.000 zijn rentree met een derde plaats.

De korfballers van LDODK speelden thuis een topper tegen TOP uit Sassenheim. Voor de tweede week op rij speelden de Gorredijksters gelijk. Toch was het gevoel goed, want in de slotfase maakte LDODK een achterstand goed en in de allerlaatste secondes miste Pikaar van TOP een strafworp.

De eerste Fries ooit op het WK darts, Danny Noppert, is uitgeschakeld. Hij begon vrijdagavond nog overtuigend met winst in de eerste ronde, maar een ronde later verloor de Jouster van Max Hopp uit Duitsland. En dat had niet gehoeven, vond Noppert zelf. Het is ook bijzonder jammer, want bij winst had Noppert in de derde ronde tegen Michael van Gerwen gespeeld.

Wedstrijd van de week: PKC - LDODK

En we kijken vooruit naar de volgende Wedstriid fan de wike. Dat is PKC - LDODK, opnieuw een topper in de Korfbal League. PKC uit Papendrecht is gedeeld koploper, LDODK staat vierde. Zaterdag spelen de twee in Papendrecht tegen elkaar en Omrop Fryslân is erbij.

Trefwoorden: 
Sportoverzicht
(Advertentie)
(Advertentie)