Meer inschrijvers voor Fietselfstedentocht; er moet geloot worden

Ruim 28.000 mensen willen op pinkstermaandag meedoen aan de Fietselfstedentocht. Dat zijn meer inschrijvingen dan vorig jaar. Er moet geloot worden, want er kunnen maximaal 15.000 fietsers meedoen.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Stephan Rekker van de Fietselfstedentocht
Voorzitter van de Fietselfstedentocht Stephan Rekker is blij met het aantal aanmeldingen. "Het is een mooi aantal, maar helaas moeten we dus loten. Die mails gaan er 19 december uit." In januari is er een tweede ronde om de overgebleven kaarten te verdelen.

Wijzigingen

De voorbereidingen op de Fietselfstedentocht zijn inmiddels in volle gang. Er zitten in elk geval een paar wijzigingen in de route. Zo gaan de fietsers volgend jaar vanuit St.-Annaparochie rechtstreeks richting de zeedijk naar Nij Altoenae.
In Dokkum worden de fietsers weer naar de Helling geleid, in plaats van naar de Markt. Dat was vorig jaar ook zo, toen vanwege de herinrichting van de Markt. Dat beviel zo goed dat de Helling weer in de route zit.
Er ligt ook een alternatieve route klaar voor het stuk naar Leeuwarden, voor het geval de brug bij Dronryp niet op tijd klaar is.