Nog maar één Michelinster in Fryslân; Élevé raakt ster kwijt

17 des 2018 - 13:46

Fryslân heeft in 2019 nog maar één restaurant met een Michelinster. Restaurant Élevé in Leeuwarden is zijn ster kwijtgeraakt.

Menukaart - Foto: Shutterstock.com

Elevé had sinds 2013 een Michelinster. Dat was toen nog voor de voormalige Frouckje State in Ryptsjerk. Toen dat restaurant veranderde in Elevé en naar het WTC-hotel in Leeuwarden is verhuisd, is de ster ook mee verhuisd.

Domper

Ze waren niet bij het bekendmaken van de sterren in Amsterdam, maar volgden het via internet. "We stonden tussen de restaurants die een ster hebben verloren, dat is een domper. We moeten het even laten bezinken", zegt bedrijfsleider van het hotel én restaurant Ben Helle. "Een ster behalen is één ding, maar een ster behouden is nog lastiger. Het is lastig om het niveau te houden."

Chefkok van Élevé, Gilbert van der Heide, kreeg de eerste Michelinster al in 2013 en heeft die sindsdien gehad.

Ben Helle krijgt later nog uitleg van Michelin."We gaan morgen contact opnemen om duidelijkheid te krijgen. Wellicht kunnen we er nog wat van leren."

Hart onder de riem

Verschillende bezoekers hebben op het nieuws gereageerd. "Ze vinden het onbegrijpelijk en zeggen dat ze blijven komen. Ze steken ons een hart onder de riem. We zijn trots op ons team en we blijven ons ding doen. We hopen volgend jaar weer kans te maken. De kop derveur. We gaan gewoon door."

Ben Helle

Lauswolt

Alleen restaurant de Heeren van Harinxma in hotel Lauswolt in Beetsterzwaag krijgt voor het vijfde jaar op rij een ster.

Eerder werd al bekend dat Jan Gaastra in 2019 geen Michelinster meer wilden hebben voor zijn restaurant Koriander in Drachten.

Trefwoorden: 
restaurant Michelinster Elevé
(Advertentie)
(Advertentie)