Veel belangstelling voor inboedel van Aeolus in Sexbierum

De inboedel van de piramide Aeolus in Sexbierum kan deze maandag worden bekeken. Het voormalige speelparadijs en doe-centrum ging vorig jaar dicht, omdat de onderhoudskosten te hoog waren. Alles wat in en bij het gebouw staat, gaat in de verkoop.
Soad belangstelling foar ynboel fan Aeolus yn Seisbierrum
"Er is nu wel aardig wat belangstelling", zegt Pieter van der Schoot. Hij is een van de mensen die het materiaal heeft opgekocht en nu via een online-veiling van de hand doet.
"De online-veiling loopt al twee weken en uit 29 landen wordt er geboden. Op alles wat los en vast zit, kan worden geboden. Bij de spullen zit onder andere een ballenbak, een apenkooi, maar ook alle horecazaken gaan weg."
Pieter van der Schoot
© Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Ook de opvallende metershoge vuurtorens zijn populair. "Mensen van de Waddeneilanden willen die wel hebben voor op de camping bijvoorbeeld. Maar ook voor de honderd meter lange monorail is belangstelling. Het technische materiaal dat hier staat, is uniek, want het is allemaal zelfgemaakt."
Een recreatieondernemer heeft wel belangstelling voor een van de vuurtorens. Hij heeft een recreatiepark in de Betuwe. "Hij komt niet in de achtertuin, daar wordt mijn vrouw niet gelukkig van."
De kijkdag duurt maandag nog tot 16.00 uur. Dinsdagavond sluit de online-veiling.