Vrijwilligers van Voedselbank Drachten druk met kerstpakketten

17 des 2018 - 11:56

De week voor kerst is aangebroken. Veel mensen verheugen zich op het vooruitzicht van een heerlijk kerstmaal, maar voor veel anderen is de kerst een lastige tijd. Zij merken hun financiële krapte extra in deze periode. Voor deze mensen is de Voedselbank Drachten deze week druk in de weer om kerstpakketten te maken.

Foto: Omrop Fryslân

Voor het maken van die pakketten is de Voedselbank geheel afhankelijk van vrijwilligers. "Ik doe dit omdat ik iets wil doen voor andere mensen, ik werk nu voor mensen die het echt nodig hebben," zegt chauffeur Alfred Blaauw, die het eten voor in de pakketten bij de winkels ophaalt.

Vrijwilliger Alfred Blaauw

Groot hart

De Voedselbank heeft het erg druk, zegt voorzitter Bonnie Feenstra van Voedselbank Drachten. "Wij delen maandag 27 pakketten uit en vrijdag zullen we in totaal zo'n 165 pakketten uitdelen."

Hoewel het druk is, komt de organisatie niet in de problemen: "Het is zeker nog te doen. We moeten heel goed plannen en organiseren, maar onze vrijwilligers hebben een heel groot hart voor de Voedselbank en samen gaat het heel goed," aldus Feenstra.

De Voedselbank heeft wel een financieel tekort en is hard bezig om nieuwe inkomsten te vinden.

Voorzitter Bonnie Feenstra

(advertinsje)
(advertinsje)