Omrop TIP: €astermar

15 des 2018 - 11:00

Een jaar geleden was Eastermar een gewoon dorp met gewone mensen, met gewone modale inkomens. Dat veranderde allemaal op 1 januari, toen de grootste PostcodeKanjer ooit viel.

53,9 miljoen euro

Een bedrag van 53,9 miljoen werd verdeeld over de bewoners van het dorp met loten. Het dorp stond volledig op zijn kop. Maar nu de rust weer terug is, ontstaat de vraag: hoe gaat het nu met de inwoners van Eastermar die een prijs hebben gewonnen?

Maakt geld gelukkig?

De documentaire astermar portretteert een aantal mensen uit het dorp die vertellen over de bewuste week in januari. Wat doen ze met het geld en wat heeft het veranderd in hun leven? En: maakt geld gelukkig?

De ouders van De Haan wonnen 18 miljoen. "We zijn met vier kinderen en we zijn nu allemaal miljonair. De ouders kunnen wel op geld gaan zitten, maar dat heeft ook geen zin. Je realiseert je wel op een gegeven moment: waar zijn we toch eigenlijk in beland?", lacht hij.

Johanna Brinkman - Foto: Omrop Fryslân

De Fryslân DOK documentaire ' astermar' is op zondag 16 december om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur elk uur bij Omrop Fryslân op televisie te zien.

(advertinsje)
(advertinsje)