Noppert blij met debuut: "Laat ze maar komen"

14 des 2018 - 22:57

"Ik weet nu wat me te wachten staat. Laat ze maar komen; ik voel me rustig." Dat zei Danny Noppert vrijdagavond na zijn overwinning in de eerste ronde van het WK in Londen. De uit Joure afkomstige Noppert (27) won eenvoudig met 3-0 in sets van Royden Lam uit Hong Kong.

Fideo Ynterview Noppert

"De winst is binnen, dit is een geweldig debuut", zegt een blije Noppert. Noppert had het alleen in de eerste leg van de wedstrijd even moeilijk. Daarna verloor hij geen leg meer. "Ik was voor mijn gevoel niets een heel goed. Ik deed gewoon mijn ding."

Tweede ronde

Omdat Royden Lam maar weinig tegenstand kon bieden, staat Noppert waarschijnlijk zaterdagmiddag een grotere uitdaging te wachten. Tegenstander in de tweede ronde is Max Hopp uit Duitsland.

Noppert: "Ik moet vanavond goed slapen, zodat ik morgen weer extra scherp ben. Gewoon lekker knallen en dan zien we wel waar het eindigt."

Foto: Lawrence Lustig, PDC

Het WK van de PDC in het Alexandra Palace is het grootste darttoernooi van het jaar. In totaal doen er 96 darters mee, die van over de hele wereld komen. De beste 32 darters van de wereldranglijst komen pas in de tweede ronde in actie. Voor de winnaar van het WK ligt een half miljoen pond prijzengeld te wachten.

Trefwoorden: 
Danny Noppert WK darts
(Advertentie)
(Advertentie)