Cambuur verliest van Twente in laatste thuiswedstrijd van 2018

14 des 2018 - 22:19

Sportclub Cambuur heeft de overwinning op Jong PSV van maandag geen goed vervolg kunnen geven. De Leeuwarders verloren vrijdag in de laatste thuiswedstrijd van 2018 van FC Twente met 0-1. Toen er een uur gespeeld werd, maakte Aitor Cantalapiedra de enige goal van de wedstrijd.

Ien momint brekt Cambuur op tsjin Twente

In het eerste kwartier van de wedstrijd was FC Twente de betere ploeg. Al was het verschil niet heel groot. Cambuur-doelman Xavier Mous kwam geen enkel moment in de problemen.

Daarna werd Cambuur beter. Eerst schoot Issa Kallon in de handen van Joëll Drommel, maar niet veel later had Kevin van Kippersluis de 1-0 op zijn voeten. Zijn inzet werd door de Twente-keeper gekeerd. In de laatste voor de rust had Van Kippersluis opnieuw een grote kans, maar zijn schot werd geblokt en haalde het doel niet.

Cantalapiedra met de 0-1

Javier Espinosa probeerde het een keer van afstand, maar zijn schot belandde een meter naast het doel van Mous. De andere Spanjaard, Aitor Cantalapiedra, scoorde na een kwartier spelen in de tweede helft wel. Hij had de ruimte om uit te halen buiten het strafschopgebied en schopte de bal fraai in de hoek.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd was Cambuur steeds vaker op de helft van FC Twente te vinden, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Matthew Steenwoorden kopte naast na een corner, Nigel Robertha schoot hoog over en een schot van Rossi belandde via een Twente-scheen een meter naast de goal.

Foto: www.orange-pictures.nl

Nog twee keer

Sportclub Cambuur komt nog twee keer in actie voor de winterstop. Aanstaande woensdag spelen de Leeuwarders in Sittard voor de beker tegen Fortuna. De zondag daarna staat er opnieuw een wedstrijd in Limburg op het programma, maar dan voor de competitie tegen MVV.

SC Cambuur - FC Twente 0-1 (0-0) 60. Aitor Cantalapiedra 0-1

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Kallon, Schindler (85/Conraad, Van den Beemt (68/Rossi), Maulun; Robertha, Van Kippersluis

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal FC Twente
(Advertentie)
(Advertentie)