Luxeprobleem voor trainer SC Heerenveen: twee fitte spitsen

14 des 2018 - 21:08

De trainer van SC Heerenveen, Jan Olde Riekerink, heeft voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zondag een luxeprobleem. Spits Sam Lammers is weer fit, maar zijn vervanger Pelle van Amersfoort heeft het heel goed gedaan. Olde Riekerink wilde vrijdag na de training nog niet verklappen wie er zondag in de spits bij SC Heerenveen staat en ook niet of Arber Zeneli weer in de basis staat.

"Ik ga zaterdag eerst aan mijn spelersgroep vertellen hoe de opstelling eruitziet", zegt Olde Riekerink. "Ik moet wel zeggen dat Pelle van Amersfoort sowieso een groot compliment verdient: hij stond er! Ik heb echt respect voor de wijze waarop hij Lammers zijn afwezigheid heeft ingevuld."

We hebben wel wat ballast overboord gegooid

Jan Olde Riekerink

Om te zeggen dat SC Heerenveen na twee overwinningen op rij nu in een flow zit, gaat de trainer te ver. "Het gaat ook te ver om te zeggen dat er een last van onze schouders is gevallen, maar we hebben wel wat ballast overboord gegooid. Tegen Willem II hebben we het goed gedaan, maar de spelers moeten beseffen dat zij iedere wedstrijd energie en strijdbaarheid aan de dag moeten leggen. Ze moeten na twee keer winst niet denken dat het vanzelf gaat."

In FC Utrecht treft SC Heerenveen zondag een tegenstander die het momenteel ook goed doet. "Ze zitten in een goede fase en ze zijn sterk in de omschakeling. Ook is het een fysiek sterk elftal, maar we hebben zelf ook een ploeg die mogelijkheden heeft. We moeten functioneel spelen. De voorbereiding was lastig, want FC Utrecht kan verschillende systemen spelen. Maar goed, de groep is gretig".

Sam Lammers weer fit

Olde Riekerink kan zijn spits dus weer inzetten. In de twee wedstrijden die Lammers miste, deed Heerenveen het echter heel goed. Daar geniet Lammers van. "Ik sta elke dag met de jongens op het veld, dus ik ben dan ook blij."

Lammers weet nog niet of hij tegen FC Utrecht in de basis staat, maar hij is er klaar voor. "Ik heb lekker getraind en voel me goed. Dat weet de trainer ook en hij is degene die uiteindelijk bepaalt."

Trefwoorden: 
SC Heerenveen Olde Riekerink
(advertinsje)
(advertinsje)