Gewonde otter teruggezet in natuurgebied bij De Veenhoop

14 des 2018 - 19:54

Otteropvangcentrum De Rietnymf uit Munnekeburen heeft een otter, die drie weken geleden gewond raakte bij een verkeersongeluk, teruggezet in een natuurgebied van It Fryske Gea vlakbij De Veenhoop.

Het opvangcentrum kreeg op 23 november een telefoontje van dierenambulance Zuidoost-Fryslân: "Er is een gewonde mannetjesotter gevonden bij Nij Beets, waarschijnlijk is de otter afkomstig uit natuurgebied de Kraanlannen."

Het dier werd verzorgd en nu, drie weken later, gaat het weer een stuk beter met de otter. Het gaat zo goed, dat hij in de natuur werd teruggezet.

Vernoemd naar voorbijganger

Auke Kuiper van De Rietnymf zag het eerst somber in. "Hij werd gevonden door een voorbijganger, die rustig bij hem heeft gezeten totdat de dierenambulance arriveerde. De dierenarts die de otter onderzocht, vermoedde dat het arme dier een whiplash had. We waren dan ook positief verrast door het nieuws dat we eind november kregen: het ging beter met de otter." Het beest kreeg eerst de naam John, naar de voorbijganger, en later ook nog Otto.

John Otto is nu weer gezond: alert, schuw en hij vangt zijn eigen vis. It Fryske Gea heeft eerder een speciaal Otterfonds opgericht voor dit soort gevallen, om verkeersslachtoffers te voorkomen en, als er toch slachtoffers vallen, te redden.

(Advertentie)
(Advertentie)