Lemmer wordt komend weekend weer tot Dickensdorp getransformeerd

14 des 2018 - 19:31

Duizend vrijwilligers zijn dit weekend druk bezig om het Dickensfestijn in Lemmer tot een succes te maken. In het dorp worden verspreid over een route van 2,5 kilometer maar liefst 37 acts opgevoerd. Het festival in Lemmer is daarmee een van de grootste van de provincie.

De meeste vrijwilligers zijn betrokken bij de voorbereiding van het festival, maar op zaterdag en zondag zijn er ook veel mensen actief als acteur of muzikant. Een onderdeel dat dit jaar voor het eerst wordt geïntroduceerd op het festival is een 'moord' die moet worden opgelost.

Er worden komend weekend duizenden bezoekers verwacht in Lemmer. Om alles in goede banen te leiden, zijn er op verschillende plekken bewakingscamera's opgehangen.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Een dag voordat het feest losbarst, moeten de meeste podia nog worden opgebouwd. Volgens de organisatie is dat onvermijdelijk, omdat het festival in het centrum van het dorp plaatsvindt. Het verkeer moet er vrijdag nog langs kunnen, maar daarna wordt het centrum afgesloten.

Luister naar de reportage over de voorbereidingen

Naast het festival in Lemmer zijn er ook Dickens-festivals in onder andere Dokkum en Leeuwarden. Toch verwacht de organisatie van het festival in Lemmer dat dat hen geen bezoekers kost.

Volgens Amerins de Haan van het Lemster Dickens Festijn kunnen mensen er nu juist een volledig Dickens-weekend van maken, door meer dan één plaats te bezoeken.

Trefwoorden: 
kerst Dickens
(advertinsje)
(advertinsje)