Afvaloven Harlingen geblokkeerd door boze actievoerders

14 des 2018 - 14:43

Zo'n 100 demonstranten blokkeren op dit moment de ingang van de REC in Harlingen. Deze blokkade duurt net zo lang als de duur van de aandeelhoudersvergadering in Oudehaske. Vrachtauto's mogen wel van het terrein af. Eerder op vrijdag overhandigde een delegatie van bezorgde Harlingers en Stichting Afvaloven Nee de aandeelhouders van Afvalsturing Friesland, dat zijn bijna alle gemeenten in Fryslân, een petitie.

Protestaksje by de REC

Volgens Hans Gillissen van de stichting is er bij de bouw van de oven een fout gemaakt, met structurele lekkages van de stoompijp van de afvaloven tot gevolg. Er moet daarom een structurele oplossing komen. Mocht dat uitblijven, dan moet de oven dicht. Daarnaast moet de communicatie bij storingen beter en moet er meer aandacht komen voor de gezondheidsrisico's onder de inwoners.

Verslaggever René Koster is by de REC

Voorzitter Janny Vlietstra van Afvalsturing Friesland heeft de petitie in ontvangst genomen. Volgens haar blijkt uit onderzoeken dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is en is de communicatie de afgelopen tijd juist sterk verbeterd.

De actievoerders willen een signaal afgeven naar Harlingen: ze zijn klaar met de REC. De blokkade is een voortzetting van de actie, die zij eerder deze dag zijn begonnen. Ze houden alleen het verkeer tegen, zoals vrachtwagens die afval komen afleveren. Ze hebben niets tegen de medewerkers van de NEC.

(Advertentie)
(Advertentie)