Danny Noppert voor WK-debuut: "Niet te geloven dat ik hier sta"

14 des 2018 - 10:06

Darter Danny Noppert debuteert vrijdagavond op het grote wereldkampioenschap darten in Londen. De Jouster is de eerste Fries ooit die meedoet aan het prestigieuze toernooi in Engeland. In de eerste ronde neemt Noppert het op tegen Royden Lam uit Hong Kong.

Danny Noppert klear foar debút op WK darten

Ik denk wel dat ik de favoriet ben.

Danny Noppert over zijn partij in de eerste ronde van het WK

De loting voor het wereldkampioenschap heeft Noppert aan een tegenstander gekoppeld, waar hij niet veel over weet. "Maar ik heb gehoord dat hij goeie dingen heeft gedaan. Hij heeft een keer van Gary Anderson gewonnen. Maar dat maakt mij niets uit. Ik kijk niet veel naar andere spelers", vertelt Noppert, die zelf een heel goed jaar achter de rug heeft. Het afgelopen weekend won hij nog van recordkampioen Phil Taylor: "Die heb ik nog van het bord af geknikkerd, dus dat voelt goed. Ik denk wel dat ik vanavond de favoriet ben."

Danny Noppert - Foto: www.orange-pictures.nl

Droom

Dat Noppert nu als eerste Fries uitkomt op het WK in Alexandra Palace in Londen, is voor hem een droom die uitkomt: "Als ik daar vier jaar geleden aan dacht, durfde ik er niet eens over te dromen. En nu sta ik er gewoon. Dat is eigenlijk niet te geloven." Mocht Noppert de eerste ronde doorkomen, wacht zaterdagmiddag de Duitser Max Hopp. Het zou voor de Jouster mooi zijn als hij die wedstrijd ook wint, want dan mag hij het in de derde ronde mogelijk opnemen tegen Michael van Gerwen. Maar, zover is het nog niet. Noppert heeft er in ieder geval veel zin in. "Ik kijk er echt naar uit. Ik zit goed in mijn vel en ben er klaar voor. Zenuwachtig ben ik niet, ik zou het gezonde spanning noemen."

Ik had niet gedacht dat Danny het zo goed zou doen

Collega-darter Mats Gies

Tweede ronde

Collega-darter Mats Gies heeft samen met Noppert binnen- en buitenland afgereisd om toernooien te spelen. Hij is niet verbaasd dat Noppert het WK heeft gehaald. "Vanaf het begin was ik er wel zeker van dat hij het zou halen. Maar ik had niet gedacht dat hij het zo goed zou doen als hij de afgelopen tijd heeft gedaan", aldus Gies, die verwacht dat Noppert sowieso de eerste ronde wel zal overleven. "Hij heeft in Royden Lam een goede tegenstander. Maar, als we kijken naar het afgelopen jaar van Danny, dan is er een reële kans voor hem om in de tweede ronde te komen."

Foto: Omrop Fryslân: Sjoerd Sijtsma

Stunten?

Alle darters hebben het WK met rood omcirkeld in hun agenda. Gies: "Het is het belangrijkste toernooi van het jaar. Mensen hebben het altijd over het WK. Daar kijk je het hele jaar naar uit. Danny zou zomaar eens ver kunnen komen. Hij heeft laten zien dat hij van grote spelers kan winnen." Daar kan Noppert zich wel in vinden: "Dat heb ik wel vaker gehoord. Waarom ook niet? De gemiddelden van 100 kan ik daar wel halen. Laten we hopen op een stunt!"

Het debuut van Danny Noppert op het wereldkampioenschap is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân. Verslaggever Freark Wijma en collega-darter Mats Gies zijn afgereisd naar Londen om Noppert te volgen. De wedstrijd van Noppert tegen Royden Lam uit Hong Kong is vrijdagavond te volgen in een liveblog en op de website en in de Omrop-app.

Foto: Omrop Fryslân
Trefwoorden: 
WK Danny Noppert darten
(Advertentie)
(Advertentie)