Oude kersttradities in IepenUP verwerkt tot eigen interpretaties

12 des 2018 - 23:03

Frisia Cantat, helemaal als het om kerstliedjes gaat. Een groot aanbod aan professionele en amateurartiesten toonden woensdag op het podium van IepenUP Live hoe je oude kersttradities kan verwerken tot eigen interpretaties van het traditionele Kerstlied. Daarbij zaten ware pareltjes van vakmensen als Inez Timmer, Tseard Nauta en Piter Wilkens. Inez gaf een aanstekelijke imitatie van Rudolph the Red-Nosed Reindeer en Piter Wilkens toonde aan dat zelfs Elvis tot een zingende Kerstman omgevormd kan worden.

IepenUP meisjonge

Nadat optredens van onder andere Chris Kalsbeek, Geert Veldstra en de Strange Carrots de zaal in de juiste stemming hadden gebracht, zorgden met name de jonge dichteres Miek Reen en een optreden van Sander Metz en zijn vrouw, dochter en zoon voor de nodige vertedering. Al liet dochterlief het publiek wel weten dat zij niet helemaal vrijwillig de muzikale voetsporen van haar vader navolgt.

Twee grote koren zorgden uiteindelijk voor een wat rommelig maar o zo gemoedelijk kerstconcert, dat volgend jaar zonder twijfel een gevolg gaat krijgen.

Volgende week de laatste

Volgende week is alweer de laatste IepenUP Live van dit jaar met als speciale gast Jean Marc van Tol, een van de creatieve scheppers van de bekende stripfiguren Fokke en Sukke. Zoals bekend heeft IepenUP Live subsidie van de provincie gekregen om ook volgend jaar met het succesvolle discussieprogramma en open podium door te gaan.

Ieder woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met z'n allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.

Iedereen kan aan komen waaien en meedoen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma start elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebook-pagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebook-pagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.

Trefwoorden: 
LF2018 IepenUP meezingfeest
(Advertentie)
(Advertentie)