Zorgaanbieders trekken handen van WMO-plannen gemeente Leeuwarden af

12 des 2018 - 18:52

De grote aanbieders van WMO-zorg in Leeuwarden zien niets in de nieuwe plannen van de gemeente Leeuwarden. Ze trekken hun handen af van het plan dat de gemeente kortgeleden heeft gepresenteerd.

Thússoarch - Foto: Omrop Fryslân

De bestuurders van onder meer Thuiszorg Het Friese Land, GGZ Friesland en Amaryllis, zijn teleurgesteld over de uitkomsten van het onderzoek dat de gemeente Leeuwarden heeft gedaan. Geen van de partijen herkent zich in het voorstel dat er ligt. Ook is het beeld dat de betrokken partijen hebben van een grote zorgalliantie, het doel van de gemeente Leeuwarden, volledig anders dan wat nu op papier staat.

Tegen de plannen

Eerder spraken ook de vrijwilligersorganisaties in Leeuwarden en de adviesraad sociaal domein zich uit tegen het plan van het college. De betrokken partijen zien vijf risico's. De belangrijkste is dat ze vrezen dat ze het netwerk van kleine aanbieders kwijtraken.

Verslaggever Hayo Bootsma legt uit waar het over gaat

Sommige partijen in de raad willen dat het stuk nu direct van tafel gaat. Marcel Visser van de VVD vindt dat ook, of dat er een motie van wantrouwen tegen wethouder Herwil van Gelder moet komen. Van Gelder moet het woensdagavond in de gemeenteraad verdedigen.

(Advertentie)
(Advertentie)