Landbouwbeurs is walhalla voor de boer

De nieuwste zaken op het gebied van boerenwerktuigen is te bewonderen op de tweejaarlijkse landbouwbeurs in het WTC in Leeuwarden. De beurs is woensdag geopend. Er is van alles op technologisch gebied, maar ook workshops en zakelijke contacten opbouwen zijn onderdeel van de beurs.
Lânboubeurs is walhalla foar de boer
"De beurs is qua stands helemaal uitverkocht", vertelt beursmanager Emmy Dijkstra. "Het aanbod is wel breder, maar we hebben niet meer ruimte." Thema's op de beurs zijn onder andere duurzaamheid en de verkoop van tweedehands apparatuur.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Voor elk wat wils

Voor de boer is het de komende dagen een walhalla in Leeuwarden. Een van de handelaren is Rinze Broekens. "We staan met apparaten voor akkerbouw en veehouderij. We hebben van alles wat, grote trekkers, maar ook precisielandbouw, met verfijnde techniek. Aan de ene kant is groter gereedschap nodig door de schaalvergroting, maar aan de andere kant zie je ook meer machines die zelf het werk kunnen doen, zichzelf aansturen. Machines die op termijn zelf het werk op het land doen. Fryslân is uiteraard een landbouwprovincie bij uitstek. Er is hier voor elk wat wils."
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Ook jonge kinderen kijken hun ogen uit met al die trekkers. Ze zijn er in alle maten en soorten, groot groter, grootst.
De beurs duurt tot en met zaterdag.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Voor het eerst dit jaar zijn er ook echte dieren op de beurs. Er zijn kruislingkalveren van het fokkerijconcept ProCROSS.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma