Raad Smallingerland "zit bovenop" nieuwe locatie voor woonwagenkamp

12 des 2018 - 09:23

Smallingerland bekijkt opnieuw waar een woonwagenkamp moet komen in de gemeente. De prioriteit lijkt daarbij in Drachten te liggen. De partijen in Smallingerland spraken dinsdagavond over een nieuwe locatie voor zo'n twintig plekken. De gemeenteraad is het er unaniem over eens dat er nu echt actie moet worden ondernomen. Woonwagenbewoners willen al jaren een nieuwe plek voor hun wagens.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Roy Postma van D66 Smallingerland

Roy Postma van D66 in Smallingerland is blij dat er actie wordt ondernomen. De fractie riep de raad maandag al op om definitief de plaatsen aan te wijzen. "De woonwagenbewoners hebben nu eindelijk gekregen waar ze allemaal voor gestreden hebben." Postma heeft er alle vertrouwen in dat het nu goed komt.

"Deze raad zit er bovenop. Niet alleen D66, maar ook alle andere partijen. We houden de wethouder scherp en voor de zomer moet het allemaal geregeld zijn." Volgens Postma zal wethouder Eric ter Keurs zich voor het nieuwe woonwagenkamp in eerste instantie vooral op Drachten richten. "Hij heeft ook gezegd dat daar zijn prioriteit ligt."

Bovendien wordt Drachtstercompagnie, waar vroeger al een woonwagenkamp was, onderzocht als mogelijke locatie. Volgens Postma is daar in principe ook groen licht voor, maar moet er eerst worden bekeken wat daar in het verleden aan de hand was. "Is er misschien vervuilde grond, moeten er nog wat aanpassingen in de omgeving komen? Dat zal de komende tijd nog duidelijk worden volgens ons."

(Advertentie)
(Advertentie)