Danny Noppert houdt toch Friese vlag op wedstrijdshirt

Danny Noppert laat toch gewoon de Friese vlag op zijn wedstrijdshirt staan. De darter uit Joure heeft dat besluit genomen in aanloop naar zijn debuut op het wereldkampioenschap darten.
© www.orange-pictures.nl
Noppert komt vrijdag voor het eerst in actie op het WK, met de Friese vlag op zijn mouw. Hij wilde de pompeblêdenvlag eerst niet op de mouw, maar op het laatste moment bedacht hij zich. Noppert had een voordeel: de wedstrijdshirts voor het WK moesten nog bedrukt worden.
"Dus ik heb tegen mijn manager gezegd dat hij de Friese vlag er toch nog bij moest drukken", vertelt de Jouster. "Ik heb er even over nagedacht en ben er trots op. Dus houd ik hem gewoon op mijn shirt!"
Danny Noppert treft in de eerste ronde van het wereldkampioenschap darten Royden Lam uit Hong Kong. Noppert is de eerste Fries ooit die meedoet aan het grote WK van dartbond PDC. Vrijdagavond gooit de Jouster zijn eerste pijlen. Omrop Fryslân is erbij in Londen. Het is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân. Vrijdag is in Fryslân Hjoed een reportage te zien over de voorbereiding van Noppert op zijn debuut op het WK.