Jong SC Heerenveen door thuisverlies definitief niet naar kampioenspoule

10 des 2018 - 20:58

De beloften van Sportclub Heerenveen hebben maandag op eigen veld met 0-2 verloren van Jong FC Emmen. Het was de laatste reguliere competitiewedstrijd. Door het verlies blijft Heerenveen op de achtste plek staan. Dat is niet genoeg voor deelname aan de kampioenspoule, want daar doen alleen de eerste vijf aan mee.

Filip Bednarek keepte bij de beloften (archieffoto) - Foto: www.orange-pictures.nl

Al na zes minuten spelen kwam Heerenveen op achterstand. Jafar Arias scoorde voor Jong Emmen. Heerenveen had moeten winnen om nog een kansje te maken op een top vijf-klassering, maar dat lukte dus niet. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Kasper Olderburger de 0-2. Emmen plaatst zich door de winst wel voor de kampioenspoule.

In de tweede seizoenshelft moet Jong Heerenveen nu om lijfsbehoud strijden in de zogenoemde degradatiepoule. Daarin doen de laatste vijf uit de competitie van Jong Heerenveen mee, plus de onderste vijf uit een andere competitie.

Jong Cambuur

Dinsdag speelt Jong Cambuur nog thuis tegen de beloften van De Graafschap. De Leeuwarders zijn ook al kansloos voor een plekje bij de eerste vijf. Bij winst haalt Cambuur de Heerenveen-beloften nog wel in.

Trefwoorden: 
voetbal Jong SC Heerenveen
(advertinsje)
(advertinsje)