Halve bestuur basketbalclub Aris stapt na dit seizoen op

10 des 2018 - 19:47

Basketbalclub Aris Leeuwarden verliest aan het einde van dit seizoen meer dan de helft van het bestuur. Bestuursleden Gert Schurer, Paul de Jong en Johan Meijer stoppen ermee. Het is tijd voor vers bloed, zegt Schurer. Hij is meer dan 20 jaar actief geweest als bestuurslid van de basketbalclub en heeft er met onder anderen Johan Meijer voor gezorgd dat de club nu op het hoogste niveau speelt.

"Aris heeft zeker een toekomst, ook als wij weg zijn." Aan het woord is Gert Schurer, oud-basketballer en jarenlang een van de beeldbepalende mensen binnen de club uit Leeuwarden. Met de voorzitter en de penningmeester maakte hij bekend na dit seizoen op te stappen. "Het is klaar nu. Het spel is te leuk, ik ben er verliefd op, maar er komt een moment dat het tijd wordt het stokje over te dragen."

Het betekent dat veel ervaring verdwijnt. Afgelopen jaar zijn er twee nieuwe bestuursleden bij gekomen, Sierd Dijkman en Patrick Frimpong. Die zijn nu zo'n beetje ingewerkt, dus is het een goed moment om het stokje over te dragen: "We doen dat nu omdat we dan kunnen helpen bij het vinden van nieuwe mensen. Dan hebben we nog een half jaar om alles goed over te dragen."

Onrustige tijden

In de 20 jaar dat Schurer betrokken was bij Aris is er van alles gebeurd. Jaar na jaar was er strijd om te overleven: "Maar we zijn nooit failliet gegaan. Aris is denk ik de enige club die nooit een faillissement heeft hoeven aan te vragen. Daar ben ik best trots op."

Toch kost al dat bestuurswerk veel tijd en energie. Maar van roofbouw is nooit sprake geweest, zegt Schurer: "Nee, want het geeft ook veel energie. Maar wij hebben allemaal ook een drukke baan. Ik kan makkelijk af en toe weg maar basketbal kost tijd en er moet ook gewoon geld verdiend worden."

Griffin Kinney (rechts) met Drago Pasalic - Foto: www.dijksfotografie.nl

Nieuw bestuur, nieuwe kansen

Er volgen meer vernieuwingen binnen Aris. De kans is groot dat op het einde van dit jaar ook trainer Tony van den Bosch stopt. "Hij is al boven de 60 en heeft aangegeven aan z'n pensioen te denken", zegt Schurer. "Het geeft de nieuwe mensen de kans een nieuwe visie op te zetten en daar dan mee verder te gaan."

Hij heeft dan ook veel vertrouwen in de toekomst van de club in de eredivisie: "Het gaat uiteraard om geld en budgetten. De top 4 heeft een miljoen te besteden, de rest enkele tonnen. Maar we staan er goed voor. We worden gezien als een goede hechte club. Dan heb je een stevige basis staan."

Kleinkind moet ook basketballer worden

Afscheid nemen van de club doen de mannen niet. Schurer en Meijer blijven op de tribune zitten, op afstand. De tijd die Schurer overhoudt wil hij gebruiken voor zijn kleinzoon: "Die moet natuurlijk ook een basketballer worden en dan heeft hij een goede manager nodig", zegt hij gekscherend.

(advertinsje)
(advertinsje)