Sportoverzicht: Medailles op het ijs in Almaty

Iedere maandag blikken we in Fryslân Hjoed terug op de Friese sportprestaties in het afgelopen weekend. Sportverslaggever Roelof de Vries schuift aan.
Sportoersjoch fan 10 desimber 2018
SC Heerenveen heeft dit weekend met ruime cijfers gewonnen in Tilburg. Is de sportieve crisis naar de achtergrond? Voor de winter moet de ploeg uit Heerenveen nog thuis tegen Utrecht en uit naar NAC. Bij winst zou de subtop weer in zicht komen.
Cambuur speelt maandagavond tegen Jong PSV. De Leeuwarders willen eigenlijk maar één ding: revanche voor de afgang in eigen huis tegen Eindhoven. Toen verloor Cambuur kansloos met 3-1 van de laagvlieger.
De shorttrackers zaten in Almaty, Kazachstan, voor een wereldbekerwedstrijd en zijn teruggekomen met een heleboel medailles.
Bij het bobsleeën was dit weekend de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Letland. En daar ging het mis met Dennis Veenker uit Heerenveen.
Bij de basketballers van Aris ging het ook al niet geweldig. Dit weekend moesten ze tegen Leiden.

Wedstriid fan de wike

Danny Noppert uit Joure is de eerste Fries ooit die meedoet aan het WK Darts van de dartbond PDC. Komende vrijdag speelt hij in de eerste ronde tegen Royden Lam uit Hong Kong. Dat is de 'Wedstriid fan de wike'.