Demonstratie The Save Movement bij slagerij VION

10 des 2018 - 08:20

Dierenrechtenorganisatie 'The Save Movement' voert maandagochtend actie bij slachterij VION in Leeuwarden. Dit gebeurt met toestemming van de eigenaar van de slachterij. The Save Movement is een Canadese organisatie en dit is hun eerste actie in Fryslân.

Foto: ANP

Organisator Liesbeth Hoekstra uit Bolsward legt uit waarom er actie wordt gevoerd. "We nemen afscheid van de dieren, we proberen ze nog wat liefde te geven." Bovendien maken de actievoerders beelden van de dieren in de vrachtwagens. Deze beelden worden via social media verspreid om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Er is van tevoren contact geweest met de eigenaar. "Het is in goed overleg gegaan", belooft Liesbeth. "Dat vinden we heel belangrijk."

Dieren zijn meer dan alleen een product.

Demonstrante Liesbeth Hoekstra

Doel van The Save Movement is niet om misstanden boven water te krijgen. Het gaat hen erom dat levende dieren worden gedood. "We willen de dieren nog een gezicht geven", zo zegt Liesbeth. "We willen laten zien dat dieren meer zijn dan alleen een product. Ik heb zelf de ervaring dat het verspreiden van dit soort beelden heel krachtig kan zijn. Toen ik de beelden zag in Boxtel bij een varkensslachterij, toen wist ik: dit wil ik ook doen. Mede door die beelden is dit in gang gezet. Als beelden kunnen helpen om mensen hiervan bewust te maken, dan ben ik tevreden."

In Nederland zijn er meer groepen van The Save Movement actief. Ook voor Leeuwarden heeft Liesbeth grote plannen. "We willen iedere maand een actie in Leeuwarden houden. We verwachten zo'n dertig mensen dit keer."

(Advertentie)
(Advertentie)