Pele van Anholt speelt eerste competitiewedstrijd in 16 maanden

09 des 2018 - 20:17

Pele van Anholt heeft na bijna 16 maanden weer een competitiewedstrijd gespeeld. De Bolswarder kwam na 37 minuten in het veld bij NAC Breda in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De rechtsback nam de plek van Fabian Sporkslede over, die geblesseerd raakte.

Het was een succesvol debuut voor Van Anholt in Breda. Acht minuten na zijn invalbeurt kwam NAC op voorsprong door oud-Heerenveenspeler Te Vrede. Twintig minuten voor tijd kwam Vitesse op gelijke hoogte, maar door een goal van Verschuren won NAC toch nog. Door de overwinning verlaten Van Anholt en NAC bovendien de laatste plaats.

Geblesseerd aan knie

De laatste competitiewedstrijd die Van Anholt speelde was in de Verenigde Staten voor LA Galaxy op 28 augustus 2017. Daarna raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij kwam terug naar Nederland en raakte in de voorbereiding van dit seizoen weer geblesseerd. Daardoor was hij er bijna 16 maanden uit.

Voor NAC Breda en LA Galaxy speelde Van Anholt één seizoen voor Willem II. Daarvoor, tot 2016, zat hij zijn hele carrière bij SC Heerenveen.

(Advertentie)
(Advertentie)