André Zwart bezorgt LDODK op het nippertje een punt tegen KZ

09 des 2018 - 20:07

LDODK-KZ

LDODK heeft zondag op het nippertje een gelijkspel uit het vuur gesleept. In sporthal Koartsweagen werd het tegen concurrent KZ uit Koog aan de Zaan in de allerlaatste seconden 24-24 door een treffer van invaller André Zwart.

Erwin Zwart - Foto: Jurjen Smid / LDODK.nl

Het verschil tussen LDODK en KZ was na vier duels twee punten: LDODK had zes punten en KZ vier. In de eerste helft was het scoreverloop grillig. Via een 1-2 achterstand kwam de ploeg uit Gorredijk met 9-4 voor. Maar bij de rust stond KZ weer voor: 14-15.

Erwin Zwart nei lykspul tsjin KZ

De tweede helft ging op en neer. KZ kwam twee goals voor, maar LDODK kon de schade repareren.

André Zwart kan het nog

André Zwart kwam voor het eerst deze zaalcompetitie in het veld na lang geblesseerd te zijn geweest. Hij was het nog niet verleerd en maakte er 18-17 van. Daarna scoorde ook Marjolijn Kroon en daarmee leek LDODK de wedstrijd in handen te nemen.

Niets was minder waar. Op de stand 23-23 scoorde Alwin Out voor KZ en zette de stand met nog zeven tellen op de klok op 23-24. Drie tellen later maakte André Zwart toch nog de gelijkmaker.

Andre Zwart nei lykspul tsjin KZ

Zuur puntverlies

Voor de neutrale toeschouwer een terecht gelijkspel, voor het ambitieuze LDODK zuur puntverlies. Bij winst was LDODK namelijk op een gedeelde eerste plek in de Korfbal League terecht gekomen. Nu blijft de ploeg vierde, met een punt minder dan de drie koplopers.

Trefwoorden: 
korfbal LDODK KZ
(Advertentie)
(Advertentie)