Reina Anema tiende op 5 kilometer; Kleibeuker en Bergsma winnen B-groep

Reina Anema uit Gorredijk is bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki tiende geworden op de 5.000 meter. De 25-jarige Anema zette een tijd neer van 7.27.17. De overwinning ging naar Esmee Visser, de olympisch kampioene op deze afstand.
Reina Anema (archiefbeeld) © www.orange-pictures.nl
Anema reed tegen de 46-jarige Claudia Pechstein uit Duitsland. Pechstein begon sneller, maar halverwege de 5 kilometer haalde Anema haar weer in. De Duitse ging vervolgens al snel rondjes rijden van 36-hoog en zelfs 37. Dat kon Anema nog even uitstellen. De Friezin finishte uiteindelijk anderhalve seconde voor Pechstein.

Kleibeuker en Bergsma winnen B-groep

In het ochtendprogramma van deze slotdag van de World Cup pakten Carien Kleibeuker en Jorrit Bergsma de overwinning in de B-groep. De schaatsers van de ploeg van Jillert Anema reden beiden een nieuw baanrecord. Kleibeuker reed de 5.000 meter in 7.14.29, Bergsma kwam uit op de 10.000 meter en zette 13.14.95 op de klok.
Bij de mannen werd Jouke Hoogeveen in diezelfde B-groep vijfde in 13.24.78.
Dat Kleibeuker en Bergsma in de B-groep moesten starten heeft te maken met de nieuwe puntentelling van de internationale schaatsbond ISU.