VC Sneek verliest kostbare punten in spannende wedstrijd tegen Eurosped

08 des 2018 - 23:04

In een spannende wedstrijd tegen directe concurrent Eurosped Almelo heeft VC Sneek kostbare punten laten liggen. In Almelo werd er met 3-2 verloren van de nummer twee van de Eredivisie. VC Sneek stond derde en kon met winst het gat dichten naar de top twee, maar slaagde hier niet in. De ploeg zakt hierdoor een plekje op de ranglijst.

(archiefoto) - Foto: Orange Pictures

In de eerste set was het Eurosped die het initiatief nam en de set leek te gaan winnen met een kleine voorsprong van drie punten. Wanneer Eurosped een 23-19 voorsprong pakte, leek de set gespeeld, maar door nog maar één punt weg te geven pakte VC Sneek de eerste set met 24-26. In de tweede set leken de rollen omgedraaid. VC Sneek werd dominanter in het scoreverloop en wist na de eerste, ook de tweede set naar zich toe te trekken. Met 19-25 pakten de dames uit Sneek een ruime voorsprong van 2-0 in sets.

Spannende wedstrijd

Vanaf de 2-0 werd de wedstrijd een stuk spannender, waarna de beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Wanneer Eurosped wederom een 23-19 voorsprong te pakken had, gaf de ploeg dit niet nogmaals uit handen. Eurosped pakte de set met 25-20. Met de setwinst vond de ploeg uit Almelo ook de aansluiting: 2-1. Ook de vierde set ging gelijk op. Tot laat in de set ontliepen de beide teams elkaar maximaal twee punten, maar het was Eurosped die aan het langste eind trok met 25-22. Met 2-2 liet VC Sneek het op een vijfde en beslissende set aankomen.

'Reverse sweep'

In de laatste set gingen beide teams op zoek naar de overwinning, voor VC Sneek was het de derde kans en voor Eurosped was het een poging tot een 'reverse sweep'. Dat laatste leek een succesvolle poging voor Eurosped Almelo, die er in 15-13 met de winst vandoor ging.

Door het verlies zakt VC Sneek met 19 punten naar de vierde plaats, omdat Zwolle wel heeft gewonnen en nu met 20 punten op de derde plaats staat. Op woensdag 12 december heeft VC Sneek de kans om opnieuw de derde plaats te veroveren. Dan is de tegenstander: Zwolle.

(advertinsje)