Pelle van Amersfoort: "Mooi uitgespeeld, met een goed gevoel verder"

08 des 2018 - 22:54

"Ik wilde de bal schieten, maar hij hing aan mijn shirt. De penalty was zeker terecht en het was een duidelijke rode kaart." Dat zei Pelle van Amersfoort zaterdagavond na de wedstrijd tegen Willem II. SC Heerenveen won op overtuigende wijze van de Tilburgers: het werd 1-5.

Pelle van Amersfoort

Na de penalty, die door Ben Rienstra goed werd afgemaakt, liep Heerenveen volledig over Willem II heen. "Tegen tien man moet je het dan professioneel uitspelen", zei Van Amersfoort. "Ik denk dat het een goede wedstrijd was. Dit moeten we doorzetten tot de winterstop. Met een goed gevoel gaan we verder en we zitten ook nog in de beker.

Olde Riekerink: "Gedrevenheid is hoog"

Voor trainer Jan Olde Riekerink kwam de overwinning van zijn ploeg op een goed moment. "We begonnen goed, maar we waren eerst wel erg zoekend op het middenveld", vertelt hij. "Je voelde dat we langzaamaan meer grip kregen op de wedstrijd. Het feit dat we vandaag enkele spelers misten, heeft niets uitgemaakt. De gedrevenheid in het team is hoog, we hebben een brede selectie."

Jan Olde Riekerink

Volgende week zondag speelt SC Heerenveen weer een thuiswedstrijd. FC Utrecht komt dan op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

(Advertentie)
(Advertentie)