Leeuwarder hockeyclub speelt eerste wedstrijden in gloednieuw hockeydome

08 des 2018 - 15:42

Bij de Mixed Hockeyclub Leeuwarden zijn zaterdag de eerste wedstrijden gespeeld in de eigen gloednieuwe opblaashal. Bij de club zijn ze trots op deze eerste 'hockeydome' van het noorden. Het gaat om een investering van zo'n 400.000 euro. Die is gedaan in samenwerking met BV sport. Vrijwilligers van de club hebben hard gewerkt bij de opbouw en de inrichting van de opblaashal, die waarschijnlijk ongeveer twintig jaar mee kan.

De hockeydome is sneon ynwijd troch de famkes fan D3 - Foto: Omrop Fryslân

In de hockeydome kan 's winters droog gehockeyed worden, maar het is wel een ander type spel. Veel technischer, met teams van 6 jongens of meisjes, en de bal bal moet ook op de vloer blijven. De luchtdruk en de temperatuur in de hal is constant. De hal wordt eind februari weer afgebroken, want dan is het veld waar de dome op staat weer nodig voor veldhockey. Voor MHCL is het hebben van een eigen hal een uitkomst.

Eigen hal

De club was gewend om 's winters sportzalen af te huren voor zaalhockey en moest daarbij vaak uitgeweken worden naar zalen buiten Leeuwarden. Nu kunnen de leden voor trainingen en wedstrijd terecht in de eigen hal, die zeven dagen per week zal worden gebruikt.

Bestuurslid Van Balen Walter van MHCL

De meisjes van D3 hadden zaterdagochtend de eer om als eerste een wedstrijd te spelen in de hockeydome, tegen de leeftijdsgenootjes uit het Westerkwartier. De hockeydome wordt later op de dag nog officieel geopend door wethouder Hilde Tjeerdema van de gemeente Leeuwarden.

De hockeydome stiet flak achter it kluphûs - Foto: Omrop Fryslân
Trefwoorden: 
Leeuwarden hockey hockeydome MHCL
(advertinsje)