Wetenschappelijk symposium in Leewarden over behoud koraalriffen

08 des 2018 - 11:34

We kunnen wel allerlei oplossingen aandragen voor de restauratie van het koraalrif, maar als de opwarming van de aarde doorgaat, zullen we daar uiteindelijk niets aan hebben. Dat was een van de conclusies op een wetenschappelijk symposium op hogeschool Van Hall Larenstein over het behoud van koraalriffen.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

De Leeuwarder hogeschool was vrijdag gastheer van het netwerk Acropora. Ongeveer honderd wetenschappers en studenten bogen zich daar over de vraag hoe het koraalrif kan worden gered. Het vakgebied Tropische Marine Ecologie mag zich in Leeuwarden in een grote belangstelling verheugen.

In de studie wordt onder meer gekeken naar kunstmatige riffen waarop koraal groeit dat later wordt uitgezet op natuurlijke riffen. Vanuit Leeuwarden wordt onder meer onderzocht wat in die situatie de uiteindelijke effecten zijn voor het koraal en voor de vissen.

Dat de studie Tropische Marine Ecologie in Nederland in verhouding veel aandacht krijgt, komt onder meer door de band met de Nederlandse eilanden Saba, Sint-Maarten en Sint-Eustatius in het Caraïbisch gebied.

Dodent/onderzoeker Alwin Hylkema

(Advertentie)
(Advertentie)