Omrop TIP: De laatste reportage

08 des 2018 - 08:09

In Fryslân DOK deze week aandacht voor de Friese televisieman Johan van de Zee. Van der Zee overleed afgelopen jaar en was met name bekend van zijn Friese bijdrages voor het programma 'Van Gewest tot Gewest'. Documentairemaker Piter Tjeerdsma volgde Van der Zee bij het maken van zijn laatste reportage in 2002.

Foto: Omrop Fryslân

Unieke beelden nagelaten

Johan van der Zee begon zijn carrière in 1965 bij de RONO, het latere Omrop Fryslân. Johan van der Zee kan worden gezien als de eerste Tv-journalist van Fryslân en heeft de provincie veel unieke beelden nagelaten. Voor Omrop Fryslân maakte hij de laatste jaren een programma waarin hij terugkeek op deze eerste reportages. Toen hij 2002 met pensioen ging bij 'Van Gewest tot Gewest' was dit het langst lopende programma van de Nederlandse televisie. Bij zijn afscheid werd bekend dat het programma zou worden opgeheven. Het werd gezien als het einde van een televisietijdperk.

De Fryslân DOK documentaire 'De laatste reportage' is op zondag 9 december om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur elk uur bij Omrop Fryslân op televisie te zien.

(advertinsje)