Positie SC Heerenveen-directeur Luuc Eisenga lijkt onhoudbaar

08 des 2018 - 00:03

Alles wijst erop dat directeur Luuc Eisenga vertrekt bij SC Heerenveen. Het Stichtingsbestuur van de club heeft vrijdagmiddag met Eisenga gesproken over zijn positie. Waarschijnlijk maakt SC Heerenveen volgende week bekend dat de club en Eisenga uit elkaar gaan.

Foto: www.orange-pictures.nl

Uit naam van Eisenga was Bert Kingma aanwezig. Kingma is advocaat, gespecialiseerd in arbeidsconflicten en strafrecht. Vanuit het Stichtingsbestuur van Heerenveen zaten Cees Rozemond en Rico Jalink erbij met hun advocaat Pieter Tuinman.

Problemen met sponsoren

Het rommelt al een poos bij SC Heerenveen. Vorige week werd bekend dat er een conflict is tussen de club en hoofdsponsor GroenLeven. Eisenga zou hebben beloofd zich "maximaal in te spannen" om zonnepanelen van GroenLeven op het dak van het Abe Lenstra stadion neer te leggen. Die belofte kon hij niet doen, omdat niet de club, maar Sportstad Heerenveen de eigenaar is van het stadion.

Ook andere sponsoren zouden twijfelen of ze door willen gaan als sponsor bij Heerenveen. Eisenga ligt niet goed bij een deel van de sponsoren.

Ferslachjouwer Roelof de Vries oer it mooglik fuortgean fan Luuc Eisinga

Trefwoorden: 
SC Heerenveen Luuc Eisenga
(advertinsje)