Mathieu na schorsing: "Ik moet het accepteren en doorgaan"

07 des 2018 - 20:08

Justin Mathieu is teleurgesteld in de straf die hem is opgelegd door Cambuur. De aanvaller moet tot de winterstop met het tweede elftal meetrainen en mist vier duels van het eerste. Cambuur wil niet bekendmaken waarom Mathieu geschorst is. De speler doet daar zelf ook geen uitspraken over. "Ik moet het accepteren en doorgaan", zegt hij.

Foto: www.orange-pictures.nl

"Verschillende dingen begrijp ik wel, maar dat hadden ze ook anders kunnen oplossen." De clubtopscorer van de Leeuwarders kijkt ook in de spiegel. "Ik had dingen misschien wat anders aan moeten pakken. Dat is het enige dat ik mezelf kwalijk kan nemen, want presteren heb ik wel gedaan."

Hoe de toekomst van Mathieu bij Cambuur eruitziet, is onzeker. Op de korte termijn betekent het vooral teleurstelling. "Want met het tweede meetrainen, is natuurlijk geen pretje." Over een aantal weken komt er een gesprek tussen Mathieu, zijn zaakwaarnemer en Cambuur. Dan kijken ze naar de lange termijn. Mathieu hoeft niet te vertrekken, want van een verstoorde relatie met trainer René Hake is volgens hem geen sprake: "Ik heb gewoon een goede band met René."

Het is niet de eerste straf voor Mathieu bij Cambuur. Hij werd door oud-trainer Marinus Dijkhuizen al eens buiten de selectie gehouden, toen samen met Ricardo Kip. In maart dit jaar botste Mathieu ook met de huidige trainer René Hake. Hij had zich toen niet aan de afspraken gehouden.

Trefwoorden: 
Cambuur voetbal Justin Mathieu
(advertinsje)