Directeur Fries Museum bij 'uitblinkerslunch' op Paleis Noordeinde

07 des 2018 - 17:42

Directeur Kris Callens van het Fries Museum in Leeuwarden was vrijdag een van de gasten bij een speciale lunch op Paleis Noordeinde, met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het koninklijk paar nodigt ieder jaar een groep mensen uit die zich onderscheiden door een bijzondere prestatie. De Koning en Koningin willen op deze wijze hun waardering tonen voor wat de gasten hebben bereikt. Het etentje staat bekend als de 'uitblinkerslunch'.

Foto: RVD

Kris Callens was te gast omdat hij met het Fries Museum een Global Fine Art Award heeft gewonnen, een prijs die ook bekend staat als de Museum Oscar. Het museum kreeg de prijs voor de tentoonstelling over de schilder Alma Tadema.

De andere gasten hadden eveneens kortgeleden een prijs of onderscheiding ontvangen voor hun prestaties op hun terrein zoals sport, media of wetenschap. Onder hen waren onder andere actrice Monique van de Ven, die een Gouden Kalf kreeg, presentator Beau van Erven Dorens, die de Gouden Televizier-Ring en Zilveren Televizier-ster won en hoogleraar Beatrice de Graaf, die dit jaar de Stevinpremie kreeg, een wetenschapsprijs.

(advertinsje)