Fryske Gea koopt oude lap agrarische grond bij Oosterwolde

07 des 2018 - 17:28

Natuurbeheerder It Fryske Gea koopt Rikkinge, een oud stuk cultuurlandschap aan de rand van Oosterwolde. Daarmee willen ze het eeuwenoude cultuurlandschap ook in de toekomst beschermen. Het onderhoud was jarenlang in handen van de biologische boer Hoekstra.

Foto: Elske van der Kooi

"We denken dat natuur en landbouw elkaar veel meer kunnen versterken", zegt It Fryske Gea-directeur Henk de Vries. "Natuurinclusieve landbouw heeft daarin de toekomst. De basis ligt in het gebruiken van elkaars expertise over de natuur en het landschap, de weg van de boer naar de consument kleiner te maken en het streven naar meer biodiversiteit. We zijn er trots op dat Rikkinge straks een prachtig uithangbord is voor duurzamere landbouw."

Eeuwenoud stuk cultuurlandschap

"We behouden hier een eeuwenoud stuk cultuurlandschap", zegt De Vries. "Verder geven we ook een bescheiden impuls aan natuurinclusieve landbouw en bieden we de Friezen biologische producten van eigen bodem aan."

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij hielpen It Fryske Gea bij het financieren van de aankoop van de lap grond.

Trefwoorden: 
it Fryske Gea Rikkinge
(advertinsje)