Geblesseerde basketballer Williams komt langzaamaan terug

07 des 2018 - 17:09

Hij is nog maar 22 jaar, maar kwam met een hoop verwachtingen naar Leeuwarden. Hoge verwachtingen van hemzelf, van zijn coach en van de fans. Maar Aris-basketballer Jonathan Williams raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn knie. Langzaam krabbelt hij weer op en maakte hij gister zijn rentree tegen Weert. Hij is nog niet op wedstrijdniveau en Aris verloor in Limburg, maar een goede Williams kan Aris goed gebruiken.

College-basketballer bij VCU

Voor zijn komst naar Leeuwarden speelde Williams bij VCU. Hij groeide op in New Jersey en New York, maar ging voor de sport op zijn 16e naar de Virginia Commonwealth University in Richmond. Daar speelde hij vier seizoenen lang. Hij speelde in de Atlantic 10 Conference, in Noordwest-Amerika. Dat is een van de beste afdelingen in het college-basketbal in Amerika.

Hij scoorde daar in het laatste seizoen een gemiddelde van 9,3 punten en 5,7 assists per wedstrijd. Hij staat met name bekend om zijn kwaliteiten als verdediger en de acrobatische wijze waarop hij zich soms naar de basket beweegt. "Ik ben een beetje goed in ongeveer alles. Ik werk hard en lever veel passie. Dat is wat de fans van me kunnen verwachten."

Foto: Dijksfotografie

Blessure: een botkneuzing

Williams kwam op 1 september in Nederland en speelde niet veel later een oefenwedstrijd in Amsterdam. Daar ging het mis. Aris-coach Tony Van den Bosch: "Hij heeft een erfelijke aandoening waar hij eigenlijk nooit last van had, maar die nu opeens opspeelt." Williams: "Het is een botkneuzing onder mijn knieschijf. Heel vervelend, maar ik hoop deze week weer minuten te maken. Ik hoop tussen de 10 tot 15 minuten te kunnen spelen."

Foto: Dijksfotografie

Het ging een lange tijd goed met Williams. "Na zijn blessure was hij down. We moesten hem eruit halen en dat is gelukt. Het is wel een jonge jongen hè. Hij is nog maar 22, het zijn net kinderen. Je moet ze begeleiden. Zo zijn we vaak meegegaan naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij persoonlijke begeleiding om weer terug op niveau te komen. En dat gaat lukken. We gaan nog veel plezier aan hem beleven."

Naar Leeuwarden

De Aris-coach heeft contacten met zijn manager en dankzij hem kwam Williams naar Leeuwarden. "Hij speelt in een van de zwaarste Conferences in Amerika en speelt als pointguard eigenlijk altijd in een goed team. Dat zegt wel wat. Ik had ook nooit gedacht dat we hem naar Nederland zouden kunnen krijgen," zegt de Belgische coach.

Klik hier om te kijken wat de coach van VCU over Williams zegt en naar de statistieken van de zijn laatste vier seizoenen.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Aris basketbal
(advertinsje)