Hoe moet SC Heerenveen Willem II-topscoorder Fran Sol tegenhouden?

07 des 2018 - 15:12

SC Heerenveen won afgelopen weekend voor het eerst een wedstrijd in het eigen Abe Lenstrastadion. Promovendus Fortuna Sittard werd met 3-1 verslagen. Trainer Jan Olde Riekerink hoopt die overwinning een vervolg te geven tegen Willem II.

Fran Sol mei Stefano Marzo, âld-spiler fan SC Hearrenfean. - Foto: Orange Pictures

"Je mag je best zorgen maken, maar je moet niet in paniek raken. Als je me vraagt waar ik me het meest zorgen om hebt gemaakt dan is dat om het stadion weer vol te krijgen met leuk voetbal en dat we dan ook nog winnen. Ik ben blij dat de jongens dat tegen Fortuna hebben laten zien."

Dave Bulthuis

Verdediger Dave Bulthuis is terug van een schorsing, maar het is de vraag of hij tegen Willem II ook zal spelen. Bulthuis heeft aangegeven dat hij alleen centraal wil spelen, maar dat is ook de favoriete positie van Kik Pierie. "Ik hoop dat ik zaterdag weer centraal sta", zo zegt Pierie. "En dan is het aan mij om Fran Sol van doelpunten af te houden."

Topscoorder Fran Sol

Willem II heeft met Fran Sol de topscoorder van de Eredivisie in huis. De Spanjaard neemt meer dan de helft van alle doelpunten van Willem II voor zijn rekening (12 van der 23). Zo scoorde hij vorige week beide doelpunten tegen AZ. Het is dan ook verrassend dat veel clubs Fran Sol op het lijstje hebben staan. Zo wordt hij genoemd voor de spitspositie bij Feyenoord en AZ.

"Hij is altijd doelgericht. Bij ballen van de zijkant wil hij altijd voor zijn man komen, dus je moet altijd in de gaten houden waar hij is", zo zegt Pierie.

Ook Olde Riekerink is onder de indruk van Sol. "Hij kan sneller denken dan anderen. Zoals tegen AZ. Je denkt: de bal komt per ongeluk voor zijn voeten, maar hij kiest net even sneller positie. Hij is heel alert. Hij maakt doelpunten ogenschijnlijk uit het niets."

Morten Thorsby is er niet bij. De middenvelder is terug van een schorsing, maar is geblesseerd. Achter de naam van Sam Lammers staat een groot vraagteken. Lammers miste de wedstrijd tegen Fortuna vanwege een blessure aan zijn bovenbeen en is nog niet volledig fit. Ook de uitblinker in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, Arber Zeneli, is er misschien niet bij. Zeneli is ziek.

(advertinsje)
(advertinsje)