Bobsleeër Dennis Veenker: "Vorm is beter dan de afgelopen jaren"

07 des 2018 - 14:55

Bobsleeër Dennis Veenker uit Heerenveen moest vorig jaar genoegen nemen met een reserverol in de Nederlandse ploeg, maar dit jaar is dat anders. Veenker is nu vast onderdeel bij de viermansbob. Aankomend weekend gaat het seizoen van start met de wedstrijden in Sigulda, in Letland.

Foto: Viesturs Lacis

Dennis Veenker vanuit Letland.

De wereldbekerwedstrijden in het Letse Sigulda zijn de aftrap van het bobsleeseizoen. De tweemansbob komt zaterdag en zondag in actie. Omdat de baan in Letland te klein is, zijn er geen wedstrijden voor de viermansbob. Dat wordt komende week gecompenseerd in Winterberg in Duitsland. Dan blijft de tweemansbob aan de kant staan en heeft de viermansbob twee wedstrijden.

Veenker is hoopvol voor de start van het seizoen. "Het niveau is het beste dat we in een paar jaar hebben gehad en dat voelt heel goed. We zullen dit weekeinde moeten afwachten om te kijken waar we echt staan. Ik hoop op een klassering in de top 10. Dat zou echt heel goed zijn", vertelt de Heerenvener. Hij neemt het komend seizoen sowieso plaats in de viermansbob.

Misschien dat hij ook de wedstrijden in de tweemansbob mag doen, samen met piloot Ivo de Bruin. Dat wordt na dit weekend duidelijk. Zaterdag mag Janko Franjic met De Bruin de afdaling maken en zondag kan Veenker zich laten zien. Daarna neemt de bondscoach een besluit wie dit seizoen met De Bruin de tweemansbob doet.

Foto: Dennis Veenker

Het is niet echt winters. Soms ligt er wat sneeuw en soms regent het wat.

Bobsleeër Dennis Veenker over het 'winterweer' in Letland

Bij de start van het seizoen denk je aan strenge vorst en sneeuw. maar niets is minder waar in Sigulda, zegt Veenker. "Het is niet echt winters. Soms ligt er wat sneeuw en soms regent het wat. Om een uur of half vier gaat de zon al onder en is het donker."

De omstandigheden zijn voor de bobsleeërs wat anders dan wat ze gewend zijn in vergelijking met het vorige seizoen. Twee maanden geleden werd bekend dat Holland Casino niet door zou gaan als sponsor. En dus is het letten op de kleine dingen.

"Het heeft wel effect gehad. We zitten in minder goede hotels en in februari rijden we bijvoorbeeld van Calgary naar Whistler in plaats van dat we vliegen. Dat is een dag in de auto. Zo proberen we wat op de centen te letten." De Nederlandse bobsleeploeg kan wel gewoon meedoen met de wereldbekerwedstrijden, acht in totaal, en aan het wereldkampioenschap.

Trefwoorden: 
Dennis Veenker Boblseeën
(advertinsje)