Booy over Mathieu: "Op een gegeven moment is het buigen of barsten"

07 des 2018 - 13:36

Het geduld van SC Cambuur met Justin Mathieu begint zo langzamerhand op te raken. Vrijdag maakte de club bekend dat de aanvaller disciplinair wordt geschorst tot en met de winterstop. Technisch manager Foeke Booy is "zeer teleurgesteld".

Justin Mathieu (r) lâns Jamie Jacobs - Foto: www.orange-pictures.nl

Mathieu traint tot en met de winterstop met de beloften van Cambuur. Hij komt dus niet meer in actie in de komende vier wedstrijden van het eerste team. "Het is duidelijk dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan", vertelt Booy. Over wat er precies is gebeurd, wil de Leeuwarder niets zeggen. Wel vindt Booy de ontstane situatie betreurenswaardig. "Ik ben zeer teleurgesteld."

De vraag is wat de schorsing van Mathieu betekent voor zijn toekomst. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij wordt geschorst. Vorig seizoen gebeurde dat twee keer. In aanloop naar de winterstop zal Cambuur met Mathieu in gesprek om over de toekomst te praten. Booy wil nog niet vooruitlopen op dat gesprek. "Maar op een gegeven moment is het buigen of barsten", liet Booy cryptisch weten.

(advertinsje)