Blamage voor Aris tegen hekkensluiter bij competitiedebuut Williams

06 des 2018 - 22:06

De basketballers van Aris zijn tegen een gevoelig verlies aangelopen: de Leeuwarders verloren op bezoek bij Weert, de hekkensluiters van de Dutch Basketball League. Het werd 63-60 voor de Limburgers. Die hadden in de eerste elf wedstrijden nog maar één keer gewonnen.

David Michaels - Foto: www.dijksfotografie.nl

Aris liep al vroeg achter de feiten aan. Na het eerste kwart had Weert een voorsprong van 21-13 te pakken. Met een beter tweede kwart kwam Aris wel wat terug. Bij rust was het 31-29.

De Leeuwarders konden daarna het gaatje niet helemaal meer dichten. Weert had in het derde kwart zelfs een voorsprong van dertien punten. In de slotfase van het laatste kwart kwam Aris wel weer snel dichterbij. De twee ploegen kregen veel vrije worpen. Beide misten er ook veel, maar Aris (15 van 23) was net wat scherper dan Weert (6 van 11).

Dat was echter niet genoeg om nog te winnen. In de laatste paar secondes probeerde Jonathan Williams, die zijn competitiedebuut maakte, en David Michaels nog om een verlenging uit het vuur te slepen, maar hun schoten van achter de driepuntslijn gingen mis.

Michaels topscorer

David Michaels was topscorer bij de Leeuwarders met 21 punten, waaronder vier driepunters. Griffin Kinney had 17 punten en 13 rebounds. Bij de ploeggenoten lag de productie wat betreft de punten laag: niemand met meer dan vijf punten.

Jonathan Williams had een moeizame eerste wedstrijd: slechts twee van zijn elf schoten vanuit het veld waren raak.

Trefwoorden: 
Aris basketbal Weert
(advertinsje)