Slachtoffers dug-outdrama: eis geldboete aan de lage kant

06 des 2018 - 21:09

De nabestaanden en de getroffen families van het drama met de dug-out in Twijzel vinden een geldboete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk is, wel wat aan de lage kant. Dat zegt de advocaat van de slachtoffers, Liesbeth Poortman. "Maar ze zeggen ook: het gaat ons niet om de boete. Het gaat hen erom dat de vereniging zich had moeten verantwoorden."

Advocaat Liesbeth Poortman

Justitie eist de boete tegen de sportvereniging, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het drama. Daarbij kwam in 2014 de 10-jarige Yrsa de Bruin om het leven, nadat de dug-out instortte op een sportdag voor basisschoolkinderen. Vijf andere kinderen raakten gewond.

"Het is heel belangrijk dat men zich bewust is van risico's van een dug-out met scheuren erin", zei Poortman. "Of je nou een leek bent of deskundig, je moet vast kunnen stellen dat het mogelijk een levensgroot risico vormt."

Verklaring van de ouders

De advocaat heeft ook een verklaring voorgelezen uit naam van de ouders. Die waren er zelf niet toe instaat. "Met de verklaring wil je mensen deelgenoot maken van je verdriet. En, zo geeft de familie aan, dit ongeval had voorkomen kunnen worden. Dat maakt het ook zo wrang."

SC Twijzel gaf aan dat ze de scheur in de dug-out wel hadden gezien, maar niet in de gaten hadden dat het zo gevaarlijk kon zijn. Poortman: "Maar er zijn ook allerlei getuigenverklaringen, ook van leken, die aangaven dat ze het juist helemaal niet vertrouwden."

Zware dag

"Het is een zware dag, maar het was ook noodzakelijk om er een streep onder te kunnen zetten. Deze zitting was voor hen een voorwaarde om verder te kunnen, ongeacht de uitkomst."

Trefwoorden: 
rechtszaak dug-out SC Twijzel
(Advertentie)
(Advertentie)