Bezettingsgraad Abe Lenstra Stadion het laagst in eredivisie

06 des 2018 - 14:27

Het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen zit dit seizoen relatief het minst vol van alle stadions in de eredivisie. Supporters van de voetbalclub zaten dit seizoen nog niet in een uitverkocht stadion. De club heeft dit jaar 70,4% van de kaarten verkocht. Er is plek voor 26.100 mensen in het stadion, terwijl er gemiddeld maar 18.372 supporters zitten.

Lege stuoltsjes yn it Abe Lenstrastadion - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Met de bezettingsgraad staat SC Heerenveen dus onderaan, maar met de 18.372 bezoekers doet Heerenveen het niet slecht. Er zijn maar vier clubs waar gemiddeld meer mensen naar de thuiswedstrijden gaan.

De thuiswedstrijden van Heerenveen tegen Ajax (23.315) en Feyenoord (21.700) helpen het gemiddelde wat omhoog. De Friezen spelen later dit seizoen nog thuis tegen koploper PSV en rivaal FC Groningen. Die wedstrijden halen het gemiddelde nog wat verder omhoog. Tot nu toe heeft SC Heerenveen zeven van de zeventien thuiswedstrijden gehad.

Groningen ook leeg en laag

Niet alleen bij SC Heerenveen blijft het publiek thuis, ook het stadion van FC Groningen zit lang niet vol: 76 procent van de stoeltjes is bezet. Alleen het Abe Lenstra Stadion zit daar nog weer onder.

Emmen is koploper

Supporters van FC Emmen gaan massaal naar het stadion, de Oude Meerdijk, om het debuutseizoen van de club te zien. De Drentse club heeft van alle eredivisieclubs tot nu toe de hoogste bezettingsgraad. 98,5 procent van de kaarten zijn tot nu toe verkocht. Daar vlak achteraan komen de Johan Cruijff ArenA van Ajax (98,2) en het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda (98,1).

(advertinsje)
(advertinsje)