Drukte bij kledingverhuurwinkels om Charles Dickens-festivals

Het Charles Dickens-festival wordt dit jaar gehouden op 15 en 16 december, onder andere in Lemmer en Leeuwarden. Bij het festival gaan veel mensen verkleed in de stijl van 1800. Veel kostuumverhuurzaken hebben het grootste deel van de kleding al verhuurd.
© OF
Zo ook in Grou. Eigenaar Femke van Heijnsbergen heeft het er al maanden druk mee. "Het is dit jaar voor het eerst in Leeuwarden, en veel mensen willen deze kleren huren. Daarom waren de eerste mensen er al in september bij."
Speciaal voor de drukte heeft Grou er zo'n 25 kostuums bijgemaakt. "We willen zoveel mogelijk mensen voorzien van kleding. Er was een heel koor dat in Dickens-stijl moest en we vinden het dan altijd wel leuk dat ze een beetje op elkaar lijken. We hebben toen veel pakken bijgemaakt", zegt Femke Heijnsbergen.
Ook bij andere kostuumverhuurzaken is er niet veel meer over. Wie nog kleding voor het Dickens-festival wil hebben, moet snel handelen. "Misschien hebben mensen thuis nog een oude rok of jas, en die kun je dan combineren met een kap of schort. Als mensen nog iets willen huren, moeten ze er gauw bij zijn", zegt Femke Heijnsbergen.
Femke Heijnsbergen over de Dickens-kleding