Opnieuw verdachten in zaak-Arville veroordeeld

05 des 2018 - 14:36

De rechtbank heeft woensdag opnieuw twee verdachten veroordeeld voor witwassen en belastingontduiking in de zogeheten Arville-zaak. In 2017 kreeg de toen 50-jarige hoofdverdachte uit Leeuwarden al 12 jaar celstraf voor witwassen, handel in drugs en wapenbezit.

Rjochter - Foto: Shutterstock.com

De eerste verdachte die woensdag is veroordeeld, heeft bijna 280.000 euro witgewassen. Hij stond toe dat twee andere daders het geld verstopten in een kluis onder de vloer van zijn badkamer. Hij waste daarnaast een horloge van 3.000 euro wit. De man moet een boete van 13.000 euro betalen.

De tweede verdachte waste 150.000 euro wit en kocht met contant crimineel geld dure sportauto's. De man kreeg een celstraf van 15 maanden en moet daarnaast 35.000 euro aan de staat terugbetalen.

Grootste afpakresultaat

De zaak-Arville is het grootste afpakresultaat in een witwaszaak in Noord-Nederland tot nu toe. Bij politie-invallen in drie plaatsen, Leeuwarden, Assen en Gasteren, is in mei 2014 een bedrag van 4,4 miljoen euro cash in beslag genomen. Verder is beslag gelegd op een woning, een loods, auto's en luxegoederen zoals kleding en juwelen.

Twee andere verdachten in de zaak kregen eerder al straffen opgelegd voor de invoer van een grote partij cocaïne en witwassen.

(Advertentie)
(Advertentie)