Statenlid schrijft boek over innerlijke strijd van christelijke homoseksueel

04 des 2018 - 20:21

Teus Dorrepaal uit Makkinga heeft een boek geschreven over hoe een jongen met homoseksuele gevoelens opgroeit in een christelijk gezin, waar hij zich niet kan uiten. Commissaris Brok en dominee Beekman kregen de eerste exemplaren.

De innerlike striid fan in kristenjonge mei syn homo-wêzen

Het boek Praat er maar niet over gaat over Mart. Mart is een jongen, die worstelt met homoseksuele gevoelens. Hij kan er in het streng-christelijke gezin waar hij in opgroeit niet over praten. Zijn ouders willen er niets van weten en weten er dus ook niets van.

Het boek gaat voor een groot deel over Dorrepaal zelf. Het CDA-Statenlid uit Makkinga heeft het boek geschreven, omdat hij zijn verhaal kwijt wilde en andere mensen, die met hetzelfde worstelen, wil helpen.

Teus Dorrepaal

Eerste exemplaren voor commissaris Brok en dominee Beekman

Het boek werd dinsdagmiddag gepresenteerd in de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. De eerste exemplaren zijn aangeboden aan commissaris van de Koning Arno Brok en dominee Wim Beekman.

Er werden meerdere toespraken gehouden, waaronder een toespraak van Anne de Groot. De Groot is directeur van het COC. Ze deed dit jaar onderzoek naar seksuele diversiteit in evangelische gemeenschappen in Fryslân.

Anne de Groot

(Advertentie)
(Advertentie)