Kinderen in Friese asielzoekerscentra krijgen Sinterklaas op bezoek

03 des 2018 - 21:34

Kinderen van drie azc's in Fryslân worden maandag- en dinsdagavond meegenomen in een groot theatraal sinterklaasfeest. Het Wolkentheater uit Amsterdam organiseert dit feest. Het theater maakt speciaal voor vluchtelingenkinderen voorstellingen. Om 19.30 uur begon het feest in Drachten. Dinsdag is het theater te bekijken in Sneek en Burgum.

Foto: Wolkentheater

Het Wolkentheater reist al 25 jaar lang iedere zomer langs asielzoekerscentra met een openluchtcircus. Dit jaar zullen ze 22 asielzoekerscentra bezoeken met een sinterklaasvoorstelling.

"We hebben een eigen stijl van sinterklaasvoorstellingen ontwikkeld", zegt oprichter van de stichting Adrijan Rakic. "Wij spelen voorstellingen met maximaal 10 tot 15 woorden, zodat iedereen ons kan verstaan, ook de ouders."

Adrijan Rakic van het Wolkentheater aan het woord

Rakic is theatermaker en vluchtte bijna 30 jaar geleden zelf voor de burgeroorlog in Joegoslavië. Hij is dus zelf ook vluchteling geweest. Jarenlang bezocht hij vrienden met kinderen in een asielzoekerscentrum en zag dat de kinderen wel een beetje plezier konden gebruiken.

"Wij willen voor kinderen, die al zoveel ellende hebben meegemaakt, in een veilige sfeer iets speciaals doen. Ze moeten gewoon kinderen kunnen zijn", vertelt Rakic.

(advertinsje)
(advertinsje)